Glas in Lood Tilburg

Zetten van Glas in Lood in regio Tilburg

Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodlijsten een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn. Glas in lood werd destijds gemaakt omdat een raam uit een stuk niet te maken viel. Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen. Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen.

Bron: Wikipedia

Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen, brandschilderen, zetten en plaatsen van het glas in lood. Ook verzorgen wij voorzetglas indien dit gewenst is. Met voorzetglas gaat u vandalisme tegen en blijft het glas in lood langer en beter behouden.

Voor plaatsingen van glas in lood bent u bij ons op het juiste adres. Wilt u meer weten over glas in lood plaatsen in de regio Tilburg, Breda en Eindhoven bel dan 06 102 56 871 of stuur een mail naar info@glasateliervanalphen.nl.

‘Topkwaliteit en het nakomen van afspraken is voor ons vanzelfsprekend.’

Heeft u nog vragen? neem dan contact met ons op:

06 10 25 68 71